MENU
Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego
PROPOZYCJE DAŃ ŚWIĄTECZNYCH Wigilia 2021
1. ŚLEDŹ W OLEJU ( 60/40g) 6,00zł/por
2. ŚLEDŹ W MAJONEZIE ( 60/40g) 6,50zł/por
3. ŚLEDŹ W ŚMIETANIE ( 60/40g) 6,50zł/por
4. SZCZUPAK FASZEROWANY CAŁY 80,00zł/kg
5. ROLADA ZE SZCZUPAKA W CAŁOŚCI 65,00zł/kg
6. SZCZUPAK FASZEROWANY PORCJOWY (50g) 8,00zł/por
7. RYBA W SOSIE CEBULOWYM (50/50g) 7,00zł/por
8. KARP W GALARECIE (84/50g) 11,00zł/por
9. KARP PO ŻYDOWSKU (84/50g) 12,00zł/por
10. KARP SMAŻONY SOUTE (100g) 10,00zł/por
11. GALARETKI DROBIOWE (100g) 6,00zł/por
12. GALARETKI WIEPRZOWE (100g) 6,00zł/por
13. JAJKA FASZEROWANE ( 2 połówki) 6,00zł/por
14. JAJKA W SKORUPKACH (2połówki) 6,00zł/por
15. PIECZARKI FASZEROWANE OPIEKANE 3,00zł/szt
16. SCHAB W GALARECIE Z OWOCAMI (30/20g) 7,00zł/por
17. FLACZKI (300g) 9,00zł/por
18. STROGONOW WOŁOWY (100/100g) 13,00zł/por
19. ZWIJKA Z PIECZARKAMI ( schab lub drób) (100g) 12,00zł/por
20. ZWIJKA Z SEREM (drób) (100g) 12,00zł/por
21. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA (90g) 11,00zł/por
22. KOTLET SCHABOWY ( 90g) 12,00zł/por
23. KARKÓWKA PO BURGUNDZKU (100g) 14,00zł/por
24. KOTLET DE VOLAILE (100g) 13,00zł/por
25. ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WIEPRZOWE (100g) 13,00zł/por
26. ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WOŁOWE (100g) 14,00zł/por
27. KOTLET SCHABOWY SOUTE W SOSIE PIECZAR-ŚMIET.(80/50g) 13,00zł/por
28. BEFSZTYK TATARSKI 80,00zł/kg
29. BEFSZTYK TATARSKI PORCJOWY ( 50g) 8,00zł/por
30. SAŁATKA JARZYNOWA 28,00zł/kg
31. SAŁATKA PIECZARKOWA Z GROSZKIEM 32,00zł/kg
32. SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA 40,00zł/kg
33. SAŁATKA BROKUŁOWA 40,00zł/kg
34. SAŁATKA GYROS 40,00zł/kg
35. SAŁATKA ZIEMNIACZANA 32,00zł/kg
36. KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI 90,00zł/szt
37. SCHAB PIECZONY (również z morelą, brzoskwinią, śliwką) 60,00zł/kg
38. SZYNKA PIECZONA 60,00zł/kg
39. KARKOWINA PIECZONA 60,00zł/kg
40. KIEŁBASA SUROWA BIAŁA 40,00zł/kg
41. ROLADA DROBIOWA 40,00zł/kg
42. ROLADA DROBIOWA Z RODZYNKAMI 42,00zł/kg
43. BOCZEK FASZEROWANY 36,00zł/kg
44. GALANTYNA Z KURCZAKA 36,00zł/kg
45. PASZTET DROBIOWO-WIEPRZOWY 24,00zł/kg
46. GALARETA WIEPRZOWA , DROBIOWA 18,00zł/kg
47. BARSZCZYK 10zł/450ml , 20zł/900ml
48. PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – DUŻY 5,00zł/szt
49. PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – MAŁY 2,50zł/szt
50. KUTIA 30,00zł/kg
51. KAPUSTA Z GRZYBAMI 35,00zł/kg
ZESTAW WIGILIJNY NA 4 OSOBY:
ŚLEDŹ W OLEJU 4 por ( 60/40g - 400g)
KARP W GALARECIE 4 por ( 84/50g - 536g)
RYBA W SOSIE CEBULOWYM 4 por ( 50/50g – 200/200g)
RYBA FASZEROWANA 4 por ( 50g – 200g )
KARP SOUTE 4 por ( 100g – 400g )
KAPUSTA Z GRZYBAMI 1 kg
KUTIA 0,5 kg
BARSZCZYK Z PASZTECIKAMI 0,9 litr + 8 szt ( 1,2kg)
CENA ZESTAWU : 240zł ( 1,159kg/osobę)
ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE
„ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79
15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666
www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl
NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH !!!!!
„ Jeżeli tak uroczyście obchodzimy narodzenie Jezusa,
czynimy to dlatego, aby dać świadectwo,
że każdy człowiek jest kimś jedynym i niepowtarzalnym.”
ŚW. JAN PAWEŁ II
Pierogi 8 szt. mrożone
Z mięsem 15,-
Ruskie 15,-
Z serem 15,-
Z kapustą i grzybami 15,-
Wołowo-wieprzowe 18,-
Z pieczoną gęsiną 28,-
Pierogi z dziczyzną 22,-
Pierogi chińskie 20,-
Pierogi po żydowsku z drobiem smażone 20,-
Pierogi z wołowiną i chili smażone 20,-
Ze szpinakiem i tofu 20,-
Pierogi z serem i jagodami 22,-
Pierogi z serem i nulellą 4szt. 10,-
Okrasa 3 zł
C I A S T A (w cenach za 1kg):
sernik z brzoskwinią 34,00 zł
sernik wiedeński z pudrem 37,00 zł
sernik królewski 37,00 zł
rolada biszkoptowa 30,00 zł
rolada z bitą śmietaną i truskawkami 30,00 zł
rolada z bita śmietaną i brzoskwinią 30,00 zł
rolada jabłkowa 30,00 zł
rolada makowa 38,00 zł
snickers 32,00 zł
pleśniak 35,00 zł
pani walewska 32,00 zł
szarlotka 32,00 zł
murzynek 32,00 zł
babka piaskowa (1 szt ok. 30-40dkg) 30,00 zł
babka gotowana (ok. 1-1,20kg ) 30,00 zł
rogaliki 35,00 zł
ciasto szpinakowe 30,00 zł
ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ
W „ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79
ZAMÓWIENIA BEZ WPŁACENIA ZADATKU NIE BĘDĄ REALIZOWANE
15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666
www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail:dabrowka4@o2.pl
„ Jeżeli tak uroczyście obchodzimy narodzenie Jezusa,
czynimy to dlatego, aby dać świadectwo,
że każdy człowiek jest kimś jedynym i niepowtarzalnym.”
ŚW. JAN PAWEŁ II
Menu na imprezy okolicznościowe z każdym jest ustalane indywidualnie
Koszt przyjęcia weselnego na rok 2019 to 150ZŁ/os.
Cena zawiera całość konsumpcji tj. 4 posiłki gorące, przekąski, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń, ciasto oraz tort. W cenie nie podajemy jedynie alkoholu i owoców.
PROPOZYCJE DAŃ:
1. Napoje różne firm Pepsi-cola, Coca-cola, Tymbark wody gazowana i niegazowana ,
2. Woda z cytryną w dzbankach ,
3. Kawa , herbata ,
4. Ciasto różne ,
5. Tort śmietanowo-owocowy ( truskawkowy , brzoskwiniowy ) lub z kremem russel o różnych smakach (waniliowy , kawowy, orzechowy , kawowo - waniliowy )
6. Dania główne :
Pierwsze danie gorące :
- zwijka z pieczarkami , zwijka z serem , kotlet z piersi kurczaka tradycyjny, kotlet de volaile , zraz zawijany z wołowiny lub schabu w sosie , kotlet schabowy tradycyjny , zraz wołowy bity w sosie , kotlet schabowy saute w sosie śmietanowo-pieczarkowym , belweder, karkówka z żurawiną ,
- ziemniaki , frytki , krokiety , ziemniaki po myśliwsku ,
- surówka do wyboru lub zestaw surówek ( z białej lub czerwonej kapusty, marchew z chrzanem , kapusta pekińska z majonezem , biała kapusta z papryką i ogórkiem kwaszonym , sałatka wiosenna ) ,
Drugie danie gorące :
- flaczki lub strogonow , kołduny w rosole , frykadelczyki w rosole , zupa krem pieczarkowa z grzankami ,
Trzecie danie gorące :
- udka pieczone , ziemniaki opiekane , kalafior gotowany , brokuły ,
marchew paryska ,
- kotlet z piersi z ananasem i serem , krokiety , brzoskwinia ,
Czwarte danie gorące :
- barszczyk z pasztecikami ,
- żurek ,
- bulion z kurczaka ,
7. Przekąski :
-
śledź w oleju lub śmietanie ,
-
ryba faszerowana ,
-
ryba faszerowana z rodzynkami ,
- ryba w sosie cebulowym ,
-
śledź sałatka porcjowy ,
-
udka faszerowane w galarecie ,
-
udka faszerowane morelą lub brzoskwinią ,
-
tymbaliki drobiowe ,
-
ozorki w galarecie ,
- befsztyk tatarski ,
- schab w galarecie , schab z owocami ,
- jajka faszerowane w auszpiku lub opiekane ,
- jajka w skorupkach ,
- jajka w majonezie ze szczypiorkiem ,
- półmiski wędlin i mięs pieczonych ,
-
rulony mięsne z masą serowo – czosnkową ,
- sałatki różne ( jarzynowa , pieczarkowa z groszkiem , grecka z serem feta, z paluszkami krabowymi )
8. Dodatki :
- ogórek , pomidor świeży,
- półmiski marynat ( papryka , ogórek , kolby kukurydzy , oliwki , patisony , koreczki warzywne ) ,
-
pieczarki faszerowane opiekane ,
- pomidor z charakterem ,
-
sos tatarski ,
-
sos chrzanowy ,
9. Pieczywo różne – jasne i ciemne ;
Dodatkowo płatne:
-
szczupak faszerowany cały ( + sos chrzanowy ) ,
-
węgorz wędzony ,
-
karp w galarecie ,
- karp po żydowsku ,
-
karp saute z pieczarkami ,
-
jajka z kawiorem i łososiem ,
-
kaczka pieczona z jabłkami ,
- kiszka , kaszanka pieczona ,
-
kartacze ,
- Stół wiejski 10zł/os.
ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE
W „ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79
15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666
www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl
NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH