Menu

MENU


Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego

PROPOZYCJE DAŃ WIGILIJNYCH 2019

1. ŚLEDŹ W OLEJU ( 60/40g) 5,00zł/por

2. ŚLEDŹ W MAJONEZIE ( 60/40g) 5,00zł/por

3. ŚLEDŹ W ŚMIETANIE ( 60/40g) 5,00zł/por

4. SZCZUPAK FASZEROWANY CAŁY 75,60zł/kg

5. ROLADA ZE SZCZUPAKA W CAŁOŚCI 63,60zł/kg

6. SZCZUPAK FASZEROWANY PORCJOWY (50g) 6,40zł/por

7. RYBA W SOSIE CEBULOWYM (50/50g) 6,40zł/por

8. KARP W GALARECIE (84/50g) 10,10zł/por

9. KARP PO ŻYDOWSKU (84/50g) 11,40zł/por

10. KARP SMAŻONY SOUTE (100g) 10,10zł/por

11. GALARETKI DROBIOWE (100g) 5,00zł/por

12. GALARETKI WIEPRZOWE (100g) 5,00zł/por

13. JAJKA FASZEROWANE ( 2 połówki) 5,00zł/por

14. JAJKA W SKORUPKACH (2połówki) 5,00zł/por

15. PIECZARKI FASZEROWANE OPIEKANE 1,90zł/szt

16. SCHAB W GALARECIE Z OWOCAMI (30/20g) 5,80zł/por

17. FLACZKI (300g) 7,60zł/por

18. STROGONOW WOŁOWY (100/100g) 11,40zł/por

19. ZWIJKA Z PIECZARKAMI ( schab lub drób) (100g) 9,50zł/por

20. ZWIJKA Z SEREM (drób) (100g) 9,50zł/por

21. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA (90g) 7,00zł/por

22. KOTLET SCHABOWY ( 90g) 9,10zł/por

23. KARKÓWKA PO BURGUNDZKU (100g) 12,50zł/por

24. KOTLET DE VOLAILE (100g) 12,00zł/por

25. ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WIEPRZOWE (100g) 11,20zł/por

26. ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WOŁOWE (100g) 12,50zł/por

27. KOTLET SCHABOWY SOUTE W SOSIE PIECZAR-ŚMIET.(80/50g) 12,50zł/por

28. BEFSZTYK TATARSKI 75,60zł/kg

29. BEFSZTYK TATARSKI PORCJOWY ( 50g) 6,40zł/por

30. SAŁATKA JARZYNOWA 28,00zł/kg

31. SAŁATKA PIECZARKOWA Z GROSZKIEM 31,20zł/kg

32. SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA 38,40zł/kg

33. SAŁATKA BROKUŁOWA 38,40zł/kg

34. SAŁATKA GYROS 38,40zł/kg

35. SAŁATKA ZIEMNIACZANA 31,20zł/kg

36. KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI 88,20zł/szt

37. SCHAB PIECZONY (również z morelą, brzoskwinią, śliwką) 60,50zł/kg

38. SZYNKA PIECZONA 52,90zł/kg

39. KARKOWINA PIECZONA 52,80zł/kg

40. KIEŁBASA SUROWA BIAŁA 36,00zł/kg

41. ROLADA DROBIOWA 40,00zł/kg

42. ROLADA DROBIOWA Z RODZYNKAMI 40,30zł/kg

43. BOCZEK FASZEROWANY 36,00zł/kg

44. GALANTYNA Z KURCZAKA 36,00zł/kg

45. PASZTET DROBIOWO-WIEPRZOWY 22,70zł/kg

46. GALARETA WIEPRZOWA 15,20zł/kg

47. BARSZCZYK 6,30zł/0,5l

48. PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – DUŻY 4,20zł/szt

49. PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – MAŁY 1,90zł/szt

50. KUTIA 29,40zł/kg

51. KAPUSTA Z GRZYBAMI 29,40zł/kg

ZESTAW WIGILIJNY NA 4 OSOBY:

ŚLEDŹ W OLEJU 4 por ( 60/40g - 400g)

KARP W GALARECIE 4 por ( 84/50g - 536g)

RYBA W SOSIE CEBULOWYM 4 por ( 50/50g – 200/200g)

RYBA FASZEROWANA 4 por ( 50g – 200g )

KARP SOUTE 4 por ( 100g – 400g )

KAPUSTA Z GRZYBAMI 1 kg

KUTIA 0,5 kg

BARSZCZYK Z PASZTECIKAMI 0,9 litr + 8 szt ( 1,2kg)

CENA ZESTAWU : 195zł ( 1,159kg/osobę)

PROPOZYCJE CIAST NA ŚWIĘTA 2019

SERNIK WIEDEŃSKI Z PUDREM   36,60 zł/kg

ROLADA JABŁKOWA  30,20 zł/kg

ROLADA MAKOWA 37,80 zł/kg

PLEŚNIAK  35,00 zł/kg

SZARLOTKA  31,60 zł/kg

MURZYNEK  31,60 zł/kg

KEKS  40,30 zł/kg

CIASTO SZPINAKOWE  29,90 zł/kg

ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE

DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79

15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666

www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl

NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH !!!!!

Jeżeli tak uroczyście obchodzimy narodzenie Jezusa,

czynimy to dlatego, aby dać świadectwo,

że każdy człowiek jest kimś jedynym i niepowtarzalnym.”

ŚW. JAN PAWEŁ II

Menu na imprezy okolicznościowe z każdym jest ustalane indywidualnie

Koszt przyjęcia weselnego na rok 2019 to 150ZŁ/os.

Cena zawiera całość konsumpcji tj. 4 posiłki gorące, przekąski, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń, ciasto oraz tort. W cenie nie podajemy jedynie alkoholu i owoców.

 

PROPOZYCJE DAŃ:

1. Napoje różne firm Pepsi-cola, Coca-cola, Tymbark wody gazowana i niegazowana ,

2. Woda z cytryną w dzbankach ,

3. Kawa , herbata ,

4. Ciasto różne ,

5. Tort śmietanowo-owocowy ( truskawkowy , brzoskwiniowy ) lub z kremem russel o różnych smakach (waniliowy , kawowy, orzechowy , kawowo - waniliowy )

6. Dania główne :

Pierwsze danie gorące :

  • zwijka z pieczarkami , zwijka z serem , kotlet z piersi kurczaka tradycyjny, kotlet de volaile , zraz zawijany z wołowiny lub schabu w sosie , kotlet schabowy tradycyjny , zraz wołowy bity w sosie , kotlet schabowy saute w sosie śmietanowo-pieczarkowym , belweder, karkówka z żurawiną ,
  • ziemniaki , frytki , krokiety , ziemniaki po myśliwsku ,
  • surówka do wyboru lub zestaw surówek ( z białej lub czerwonej kapusty, marchew z chrzanem , kapusta pekińska z majonezem , biała kapusta z papryką i ogórkiem kwaszonym , sałatka wiosenna ) ,

Drugie danie gorące :

  • flaczki lub strogonow , kołduny w rosole , frykadelczyki w rosole , zupa krem pieczarkowa z grzankami ,

Trzecie danie gorące :

- udka pieczone , ziemniaki opiekane , kalafior gotowany , brokuły ,

marchew paryska ,

- kotlet z piersi z ananasem i serem , krokiety , brzoskwinia ,

Czwarte danie gorące :

- barszczyk z pasztecikami ,

- żurek ,

- bulion z kurczaka ,

7. Przekąski :

  • śledź w oleju lub śmietanie ,

  • ryba faszerowana ,

  • ryba faszerowana z rodzynkami ,

  • ryba w sosie cebulowym ,
  • śledź sałatka porcjowy ,

  • udka faszerowane w galarecie ,

  • udka faszerowane morelą lub brzoskwinią ,

  • tymbaliki drobiowe ,

  • ozorki w galarecie ,

  • befsztyk tatarski ,
  • schab w galarecie , schab z owocami ,
  • jajka faszerowane w auszpiku lub opiekane ,
  • jajka w skorupkach ,
  • jajka w majonezie ze szczypiorkiem ,
  • półmiski wędlin i mięs pieczonych ,
  • rulony mięsne z masą serowo – czosnkową ,

  • sałatki różne ( jarzynowa , pieczarkowa z groszkiem , grecka z serem feta, z paluszkami krabowymi )

8. Dodatki :

  • ogórek , pomidor świeży,
  • półmiski marynat ( papryka , ogórek , kolby kukurydzy , oliwki , patisony , koreczki warzywne ) ,
  • pieczarki faszerowane opiekane ,

  • pomidor z charakterem ,
  • sos tatarski ,

  • sos chrzanowy ,

9. Pieczywo różne – jasne i ciemne ;

Dodatkowo płatne:

  • szczupak faszerowany cały ( + sos chrzanowy ) ,

  • węgorz wędzony ,

  • karp w galarecie ,

  • karp po żydowsku ,
  • karp saute z pieczarkami ,

  • jajka z kawiorem i łososiem ,

  • kaczka pieczona z jabłkami ,

  • kiszka , kaszanka pieczona ,
  • kartacze ,

  • Stół wiejski 10zł/os.

 


 

 

ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE

W „ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79

15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666

www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl

NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH