MENU
Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego
PROPOZYCJE DAŃ WIGILIJNYCH 2019
1. ŚLEDŹ W OLEJU ( 60/40g) 5,00zł/por
2. ŚLEDŹ W MAJONEZIE ( 60/40g) 5,00zł/por
3. ŚLEDŹ W ŚMIETANIE ( 60/40g) 5,00zł/por
4. SZCZUPAK FASZEROWANY CAŁY 75,60zł/kg
5. ROLADA ZE SZCZUPAKA W CAŁOŚCI 63,60zł/kg
6. SZCZUPAK FASZEROWANY PORCJOWY (50g) 6,40zł/por
7. RYBA W SOSIE CEBULOWYM (50/50g) 6,40zł/por
8. KARP W GALARECIE (84/50g) 10,10zł/por
9. KARP PO ŻYDOWSKU (84/50g) 11,40zł/por
10. KARP SMAŻONY SOUTE (100g) 10,10zł/por
11. GALARETKI DROBIOWE (100g) 5,00zł/por
12. GALARETKI WIEPRZOWE (100g) 5,00zł/por
13. JAJKA FASZEROWANE ( 2 połówki) 5,00zł/por
14. JAJKA W SKORUPKACH (2połówki) 5,00zł/por
15. PIECZARKI FASZEROWANE OPIEKANE 1,90zł/szt
16. SCHAB W GALARECIE Z OWOCAMI (30/20g) 5,80zł/por
17. FLACZKI (300g) 7,60zł/por
18. STROGONOW WOŁOWY (100/100g) 11,40zł/por
19. ZWIJKA Z PIECZARKAMI ( schab lub drób) (100g) 9,50zł/por
20. ZWIJKA Z SEREM (drób) (100g) 9,50zł/por
21. KOTLET Z PIERSI KURCZAKA (90g) 7,00zł/por
22. KOTLET SCHABOWY ( 90g) 9,10zł/por
23. KARKÓWKA PO BURGUNDZKU (100g) 12,50zł/por
24. KOTLET DE VOLAILE (100g) 12,00zł/por
25. ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WIEPRZOWE (100g) 11,20zł/por
26. ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WOŁOWE (100g) 12,50zł/por
27. KOTLET SCHABOWY SOUTE W SOSIE PIECZAR-ŚMIET.(80/50g) 12,50zł/por
28. BEFSZTYK TATARSKI 75,60zł/kg
29. BEFSZTYK TATARSKI PORCJOWY ( 50g) 6,40zł/por
30. SAŁATKA JARZYNOWA 28,00zł/kg
31. SAŁATKA PIECZARKOWA Z GROSZKIEM 31,20zł/kg
32. SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA 38,40zł/kg
33. SAŁATKA BROKUŁOWA 38,40zł/kg
34. SAŁATKA GYROS 38,40zł/kg
35. SAŁATKA ZIEMNIACZANA 31,20zł/kg
36. KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI 88,20zł/szt
37. SCHAB PIECZONY (również z morelą, brzoskwinią, śliwką) 60,50zł/kg
38. SZYNKA PIECZONA 52,90zł/kg
39. KARKOWINA PIECZONA 52,80zł/kg
40. KIEŁBASA SUROWA BIAŁA 36,00zł/kg
41. ROLADA DROBIOWA 40,00zł/kg
42. ROLADA DROBIOWA Z RODZYNKAMI 40,30zł/kg
43. BOCZEK FASZEROWANY 36,00zł/kg
44. GALANTYNA Z KURCZAKA 36,00zł/kg
45. PASZTET DROBIOWO-WIEPRZOWY 22,70zł/kg
46. GALARETA WIEPRZOWA 15,20zł/kg
47. BARSZCZYK 6,30zł/0,5l
48. PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – DUŻY 4,20zł/szt
49. PASZTECIK Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – MAŁY 1,90zł/szt
50. KUTIA 29,40zł/kg
51. KAPUSTA Z GRZYBAMI 29,40zł/kg
ZESTAW WIGILIJNY NA 4 OSOBY:
ŚLEDŹ W OLEJU 4 por ( 60/40g - 400g)
KARP W GALARECIE 4 por ( 84/50g - 536g)
RYBA W SOSIE CEBULOWYM 4 por ( 50/50g – 200/200g)
RYBA FASZEROWANA 4 por ( 50g – 200g )
KARP SOUTE 4 por ( 100g – 400g )
KAPUSTA Z GRZYBAMI 1 kg
KUTIA 0,5 kg
BARSZCZYK Z PASZTECIKAMI 0,9 litr + 8 szt ( 1,2kg)
CENA ZESTAWU : 195zł ( 1,159kg/osobę)
PROPOZYCJE CIAST NA ŚWIĘTA 2019
SERNIK WIEDEŃSKI Z PUDREM 36,60 zł/kg
ROLADA JABŁKOWA 30,20 zł/kg
ROLADA MAKOWA 37,80 zł/kg
PLEŚNIAK 35,00 zł/kg
SZARLOTKA 31,60 zł/kg
MURZYNEK 31,60 zł/kg
KEKS 40,30 zł/kg
CIASTO SZPINAKOWE 29,90 zł/kg
ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE
„ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79
15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666
www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl
NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH !!!!!
„ Jeżeli tak uroczyście obchodzimy narodzenie Jezusa,
czynimy to dlatego, aby dać świadectwo,
że każdy człowiek jest kimś jedynym i niepowtarzalnym.”
ŚW. JAN PAWEŁ II
Menu na imprezy okolicznościowe z każdym jest ustalane indywidualnie
Koszt przyjęcia weselnego na rok 2019 to 150ZŁ/os.
Cena zawiera całość konsumpcji tj. 4 posiłki gorące, przekąski, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń, ciasto oraz tort. W cenie nie podajemy jedynie alkoholu i owoców.
PROPOZYCJE DAŃ:
1. Napoje różne firm Pepsi-cola, Coca-cola, Tymbark wody gazowana i niegazowana ,
2. Woda z cytryną w dzbankach ,
3. Kawa , herbata ,
4. Ciasto różne ,
5. Tort śmietanowo-owocowy ( truskawkowy , brzoskwiniowy ) lub z kremem russel o różnych smakach (waniliowy , kawowy, orzechowy , kawowo - waniliowy )
6. Dania główne :
Pierwsze danie gorące :
- zwijka z pieczarkami , zwijka z serem , kotlet z piersi kurczaka tradycyjny, kotlet de volaile , zraz zawijany z wołowiny lub schabu w sosie , kotlet schabowy tradycyjny , zraz wołowy bity w sosie , kotlet schabowy saute w sosie śmietanowo-pieczarkowym , belweder, karkówka z żurawiną ,
- ziemniaki , frytki , krokiety , ziemniaki po myśliwsku ,
- surówka do wyboru lub zestaw surówek ( z białej lub czerwonej kapusty, marchew z chrzanem , kapusta pekińska z majonezem , biała kapusta z papryką i ogórkiem kwaszonym , sałatka wiosenna ) ,
Drugie danie gorące :
- flaczki lub strogonow , kołduny w rosole , frykadelczyki w rosole , zupa krem pieczarkowa z grzankami ,
Trzecie danie gorące :
- udka pieczone , ziemniaki opiekane , kalafior gotowany , brokuły ,
marchew paryska ,
- kotlet z piersi z ananasem i serem , krokiety , brzoskwinia ,
Czwarte danie gorące :
- barszczyk z pasztecikami ,
- żurek ,
- bulion z kurczaka ,
7. Przekąski :
-
śledź w oleju lub śmietanie ,
-
ryba faszerowana ,
-
ryba faszerowana z rodzynkami ,
- ryba w sosie cebulowym ,
-
śledź sałatka porcjowy ,
-
udka faszerowane w galarecie ,
-
udka faszerowane morelą lub brzoskwinią ,
-
tymbaliki drobiowe ,
-
ozorki w galarecie ,
- befsztyk tatarski ,
- schab w galarecie , schab z owocami ,
- jajka faszerowane w auszpiku lub opiekane ,
- jajka w skorupkach ,
- jajka w majonezie ze szczypiorkiem ,
- półmiski wędlin i mięs pieczonych ,
-
rulony mięsne z masą serowo – czosnkową ,
- sałatki różne ( jarzynowa , pieczarkowa z groszkiem , grecka z serem feta, z paluszkami krabowymi )
8. Dodatki :
- ogórek , pomidor świeży,
- półmiski marynat ( papryka , ogórek , kolby kukurydzy , oliwki , patisony , koreczki warzywne ) ,
-
pieczarki faszerowane opiekane ,
- pomidor z charakterem ,
-
sos tatarski ,
-
sos chrzanowy ,
9. Pieczywo różne – jasne i ciemne ;
Dodatkowo płatne:
-
szczupak faszerowany cały ( + sos chrzanowy ) ,
-
węgorz wędzony ,
-
karp w galarecie ,
- karp po żydowsku ,
-
karp saute z pieczarkami ,
-
jajka z kawiorem i łososiem ,
-
kaczka pieczona z jabłkami ,
- kiszka , kaszanka pieczona ,
-
kartacze ,
- Stół wiejski 10zł/os.
ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE
W „ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79
15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666
www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl
NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH