Menu

MENU


Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego

Menu na imprezy okolicznościowe z każdym jest ustalane indywidualnie

Koszt przyjęcia weselnego na rok 2019 to 150ZŁ/os.

Cena zawiera całość konsumpcji tj. 4 posiłki gorące, przekąski, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń, ciasto oraz tort. W cenie nie podajemy jedynie alkoholu i owoców.

 

PROPOZYCJE DAŃ:

1. Napoje różne firm Pepsi-cola, Coca-cola, Tymbark wody gazowana i niegazowana ,

2. Woda z cytryną w dzbankach ,

3. Kawa , herbata ,

4. Ciasto różne ,

5. Tort śmietanowo-owocowy ( truskawkowy , brzoskwiniowy ) lub z kremem russel o różnych smakach (waniliowy , kawowy, orzechowy , kawowo - waniliowy )

6. Dania główne :

Pierwsze danie gorące :

  • zwijka z pieczarkami , zwijka z serem , kotlet z piersi kurczaka tradycyjny, kotlet de volaile , zraz zawijany z wołowiny lub schabu w sosie , kotlet schabowy tradycyjny , zraz wołowy bity w sosie , kotlet schabowy saute w sosie śmietanowo-pieczarkowym , belweder, karkówka z żurawiną ,
  • ziemniaki , frytki , krokiety , ziemniaki po myśliwsku ,
  • surówka do wyboru lub zestaw surówek ( z białej lub czerwonej kapusty, marchew z chrzanem , kapusta pekińska z majonezem , biała kapusta z papryką i ogórkiem kwaszonym , sałatka wiosenna ) ,

Drugie danie gorące :

  • flaczki lub strogonow , kołduny w rosole , frykadelczyki w rosole , zupa krem pieczarkowa z grzankami ,

Trzecie danie gorące :

- udka pieczone , ziemniaki opiekane , kalafior gotowany , brokuły ,

marchew paryska ,

- kotlet z piersi z ananasem i serem , krokiety , brzoskwinia ,

Czwarte danie gorące :

- barszczyk z pasztecikami ,

- żurek ,

- bulion z kurczaka ,

7. Przekąski :

  • śledź w oleju lub śmietanie ,

  • ryba faszerowana ,

  • ryba faszerowana z rodzynkami ,

  • ryba w sosie cebulowym ,
  • śledź sałatka porcjowy ,

  • udka faszerowane w galarecie ,

  • udka faszerowane morelą lub brzoskwinią ,

  • tymbaliki drobiowe ,

  • ozorki w galarecie ,

  • befsztyk tatarski ,
  • schab w galarecie , schab z owocami ,
  • jajka faszerowane w auszpiku lub opiekane ,
  • jajka w skorupkach ,
  • jajka w majonezie ze szczypiorkiem ,
  • półmiski wędlin i mięs pieczonych ,
  • rulony mięsne z masą serowo – czosnkową ,

  • sałatki różne ( jarzynowa , pieczarkowa z groszkiem , grecka z serem feta, z paluszkami krabowymi )

8. Dodatki :

  • ogórek , pomidor świeży,
  • półmiski marynat ( papryka , ogórek , kolby kukurydzy , oliwki , patisony , koreczki warzywne ) ,
  • pieczarki faszerowane opiekane ,

  • pomidor z charakterem ,
  • sos tatarski ,

  • sos chrzanowy ,

9. Pieczywo różne – jasne i ciemne ;

Dodatkowo płatne:

  • szczupak faszerowany cały ( + sos chrzanowy ) ,

  • węgorz wędzony ,

  • karp w galarecie ,

  • karp po żydowsku ,
  • karp saute z pieczarkami ,

  • jajka z kawiorem i łososiem ,

  • kaczka pieczona z jabłkami ,

  • kiszka , kaszanka pieczona ,
  • kartacze ,

  • Stół wiejski 10zł/os.

 


 

 

ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE

W „ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79

15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666

www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl

NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH