Menu

MENU


Przedstawiona oferta cenowa ma charakter informacyjny, nie stanowi oferty handlowej w rozumieniu Art.66 par.1 Kodeksu Cywilnego

OFERTA ŚWIĄTECZNA

WIELKANOC 2019

ŻUREK Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ I JAJKIEM (250g) 7,00zł/por

ŻUREK Z KIEŁBASĄ I ZIEMNIAKAMI (250g) 4,80zł/por

FLACZKI (300g) 7,60zł/por

STROGONOFF WOŁOWY ( 200g) 11,40zł/por

STROGONOFF DROBIOWY (200g) 9,00zł/por

ZWIJKA Z PIECZARKAMI ( schab lub drób) ( 100g) 9,50zł/por

ZWIJKA Z SEREM(drób) ( 100g) 9,50zł/por

KOTLET Z PIERSI Z KURCZAKA (90g) 7,00zł/por

KOTLET SCHABOWY (90g) 9,10zł/por

ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WIEPRZOWE (100g) 11,20zł/por

ZRAZY ZAWIJANE W SOSIE WOŁOWE (100g) 12,50zł/por

KOTLET DE VOLAILE (100g) 12,00zł/por

KARKÓWKA PO BURGUNDZKU (100g) 12,50zł/por

KOTLET SCHABOWY SOUTE W SOSIE PIECZAR-ŚMIET. (80/50g) 12,50zł/por

ŚLEDŹ W OLEJU 100g (60/40g) 5,00zł/por

ŚLEDŹ W MAJONEZIE 100g (60/40g) 5,00zł/por

ŚLEDŹ W ŚMIETANIE 100g (60/40g) 5,00zł/por

SZCZUPAK FASZEROWANY PORCJOWY (50g) 6,40zł/por

SZCZUPAK FASZEROWANY CAŁY 75,60zł/kg

ROLADA ZE SZCZUPAKA W CAŁOŚCI 63,60zł/kg

RYBA W SOSIE CEBULOWYM 100g (50/50g) 6,40zł/por

SCHAB W GALARECIE Z OWOCAMI 50g (30/20g) 5,80zł/por

GALARETKI DROBIOWE (100g) 5,00zł/por

GALARETKI WIEPRZOWE ( 100g) 5,00zł/por

JAJKA FASZEROWANE 1szt./2 pół. 5,00zł/por

JAJKA W SKORUPKACH 1szt./2 pół. 5,00zł/por

PIECZARKI FASZEROWANE OPIEKANE 1,90zł/szt

BEFSZTYK TATARSKI 75,60zł/kg

BEFSZTYK TATARSKI PORCJOWY (50g) 6,40zł/por

SAŁATKA JARZYNOWA 28,00zł/kg

SAŁATKA PIECZARKOWA Z GROSZKIEM 31,20zł/kg

SAŁATKA GRECKA Z SEREM FETA 38,40zł/kg

SAŁATKA BROKUŁOWA 38,40zł/kg

SAŁATKA GYROS 38,40zł/kg

SAŁATKA ZIEMNIACZANA 31,20zł/kg

SAŁATKA Z RYŻEM I KURCZAKIEM NA SŁODKO 44,40zł/kg

KACZKA PIECZONA Z JABŁKAMI 88,20zł/szt

SCHAB PIECZONY ( również z morelą, brzoskwinią, śliwką) 60,50zł/kg

SZYNKA PIECZONA 52,90zł/kg

KARKOWINA PIECZONA 52,80zł/kg

KIEŁBASA SUROWA BIAŁA 36,00zł/kg

ROLADA DROBIOWA 40,00zł/kg

ROLADA DROBIOWA Z RODZYNKAMI 40,30zł/kg

GALANTYNA Z KURCZAKA 36,00zł/kg

PASZTET DROBIOWO-WIEPRZOWY 22,70zł/kg

GALARETA WIEPRZOWA 15,20zł/kg

BOCZEK FASZEROWANY 36,00zł/kg

 

C I A S T A (w cenach za 1kg):

faworki 69,60 zł/1kg

faworki 8,40 zł /100g

sernik z brzoskwinią 31,60 zł

sernik wiedeński z pudrem 36,90 zł

sernik królewski 36,90 zł

rolada biszkoptowa 30,20 zł

rolada z bitą śmietaną i truskawkami 30,20 zł

rolada z bita śmietaną i brzoskwinią 30,20 zł

rolada jabłkowa 30,20 zł

rolada makowa 37,80 zł

snickers 31,60 zł

pleśniak 35,00 zł

kajmak 35,30 zł

szarlotka 31,60 zł

murzynek 31,60 zł

karpatka 31,60 zł

keks 40,30 zł

babka piaskowa (1 szt ok. 30-40dkg) 30,20 zł

babka gotowana (ok. 1-1,20kg ) 30,20 zł

rogaliki 35,30 zł

ciasto szpinakowe 29,90 zł

ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE

W „ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79

15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666

www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail:dabrowka4@o2.pl

NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH

Menu na imprezy okolicznościowe z każdym jest ustalane indywidualnie

Koszt przyjęcia weselnego na rok 2019 to 150ZŁ/os.

Cena zawiera całość konsumpcji tj. 4 posiłki gorące, przekąski, napoje ciepłe i zimne bez ograniczeń, ciasto oraz tort. W cenie nie podajemy jedynie alkoholu i owoców.

 

PROPOZYCJE DAŃ:

1. Napoje różne firm Pepsi-cola, Coca-cola, Tymbark wody gazowana i niegazowana ,

2. Woda z cytryną w dzbankach ,

3. Kawa , herbata ,

4. Ciasto różne ,

5. Tort śmietanowo-owocowy ( truskawkowy , brzoskwiniowy ) lub z kremem russel o różnych smakach (waniliowy , kawowy, orzechowy , kawowo - waniliowy )

6. Dania główne :

Pierwsze danie gorące :

  • zwijka z pieczarkami , zwijka z serem , kotlet z piersi kurczaka tradycyjny, kotlet de volaile , zraz zawijany z wołowiny lub schabu w sosie , kotlet schabowy tradycyjny , zraz wołowy bity w sosie , kotlet schabowy saute w sosie śmietanowo-pieczarkowym , belweder, karkówka z żurawiną ,
  • ziemniaki , frytki , krokiety , ziemniaki po myśliwsku ,
  • surówka do wyboru lub zestaw surówek ( z białej lub czerwonej kapusty, marchew z chrzanem , kapusta pekińska z majonezem , biała kapusta z papryką i ogórkiem kwaszonym , sałatka wiosenna ) ,

Drugie danie gorące :

  • flaczki lub strogonow , kołduny w rosole , frykadelczyki w rosole , zupa krem pieczarkowa z grzankami ,

Trzecie danie gorące :

- udka pieczone , ziemniaki opiekane , kalafior gotowany , brokuły ,

marchew paryska ,

- kotlet z piersi z ananasem i serem , krokiety , brzoskwinia ,

Czwarte danie gorące :

- barszczyk z pasztecikami ,

- żurek ,

- bulion z kurczaka ,

7. Przekąski :

  • śledź w oleju lub śmietanie ,

  • ryba faszerowana ,

  • ryba faszerowana z rodzynkami ,

  • ryba w sosie cebulowym ,
  • śledź sałatka porcjowy ,

  • udka faszerowane w galarecie ,

  • udka faszerowane morelą lub brzoskwinią ,

  • tymbaliki drobiowe ,

  • ozorki w galarecie ,

  • befsztyk tatarski ,
  • schab w galarecie , schab z owocami ,
  • jajka faszerowane w auszpiku lub opiekane ,
  • jajka w skorupkach ,
  • jajka w majonezie ze szczypiorkiem ,
  • półmiski wędlin i mięs pieczonych ,
  • rulony mięsne z masą serowo – czosnkową ,

  • sałatki różne ( jarzynowa , pieczarkowa z groszkiem , grecka z serem feta, z paluszkami krabowymi )

8. Dodatki :

  • ogórek , pomidor świeży,
  • półmiski marynat ( papryka , ogórek , kolby kukurydzy , oliwki , patisony , koreczki warzywne ) ,
  • pieczarki faszerowane opiekane ,

  • pomidor z charakterem ,
  • sos tatarski ,

  • sos chrzanowy ,

9. Pieczywo różne – jasne i ciemne ;

Dodatkowo płatne:

  • szczupak faszerowany cały ( + sos chrzanowy ) ,

  • węgorz wędzony ,

  • karp w galarecie ,

  • karp po żydowsku ,
  • karp saute z pieczarkami ,

  • jajka z kawiorem i łososiem ,

  • kaczka pieczona z jabłkami ,

  • kiszka , kaszanka pieczona ,
  • kartacze ,

  • Stół wiejski 10zł/os.

 


 

 

ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ WYŁĄCZNIE

W „ DĄBRÓWKA” , UL. WARSZAWSKA 79

15 – 201 BIAŁYSTOK ( W GODZ. 11.00 – 15.00 ), TEL. 85 74-13-666

www.dabrowka.bialystok.pl ; e-mail: dabrowka4@o2.pl

NIE PRZYJMUJEMY ZAMÓWIEŃ TELEFONICZNYCH